Lahodný čokoládový fondant

0
2
Reklama

Lahodný čokoládový fondant na sváteční stůl si připravíte za 20 minut

Chutný tip na jednoduchý zákusek po nedělním obědě.

Čas potřebný na přípravu přibližně 20 minut

čokoládový fondant

4 porce
• 90 g čokolády
• 90 g másla
• 90 g cukru
• 90 g hladké mouky
• 2 vajíčka
• 2 žloutky

Postup:
Čokoládu spolu s máslem rozpustíme nad párou. Vajíčka a žloutky vyšleháme spolu s cukrem a smícháme s rozehřátou čokoládou a moukou. Směs čokolády nalijeme do nádobek, které jsme dvakrát vymastili máslem (po prvním vymazáni máslem je vložíme do chladničky na 5 minut a znovu vytřeme) a vysypali kakaem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 ° C přibližně 8 minut. Vyklopíme na talíř a podáváme s malinami a jiným lesním ovocem.

Reklama