Reklama
Potřebujeme:
- 300 g hladké mouky + trochu na pomoučeném vále
- 150 g změklého másla
- 100 g tvrdého sýra (gouda)
- 75 g sardinek v oleji
- 3 lžičky oleje ze sardinek
- 1 vejce
- 50 g vypeckovaných oliv
- sůl, pepř
- 1 vejce na potření
- sezamové, lněné nebo posekané dýňová semínka na posypání
Postup:
- 1.Mouku smícháme s nastrouhaným sýrem. Máslo utřeme s rozmačkanými sardinkami. Spolu s olejem, 1 vejcem a nadrobno nakrájenými olivami přidáme k mouce. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto.
- 2.Troubu vyhřejeme na 180 ° C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm. Pomocí formičky vykrojíme rybičky, které pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
- 3.TIP: Olej ze sardinek můžete nahradit i olivovým olejem. Zmírníte tak rybí příchuť.
Reklama