Slané rybičky

0
28

Potřebujeme:

  • 300 g hladké mouky + trochu na pomoučeném vále
  • 150 g změklého másla
  • 100 g tvrdého sýra (gouda)
  • 75 g sardinek v oleji
  • 3 lžičky oleje ze sardinek
  • 1 vejce
  • 50 g vypeckovaných oliv
  • sůl, pepř
  • 1 vejce na potření
  • sezamové, lněné nebo posekané dýňová semínka na posypání

Postup:

  1. 1.Mouku smícháme s nastrouhaným sýrem. Máslo utřeme s rozmačkanými sardinkami. Spolu s olejem, 1 vejcem a nadrobno nakrájenými olivami přidáme k mouce. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto.
  2. 2.Troubu vyhřejeme na 180 ° C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm. Pomocí formičky vykrojíme rybičky, které pokládáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut.
  3. 3.TIP: Olej ze sardinek můžete nahradit i olivovým olejem. Zmírníte tak rybí příchuť.