Využijte jablečnou sezónu: Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert se sušenkami

0
18

Jablečná sezóna je v plném proudu. Pokud vám docházejí nápady co s nimi, vyzkoušejte tento vynikající dezert. Je velmi chutný a nezabere vám spoustu času.

Jablečný dezret ze sušenek

ingredience:

-1 kg jablek

-6 dl vody

-15 dg cukru

-2 balení vanilkového pudingu (dr Oetker)

-1/2 lžičky skořice

-2 lžíce rumu

-Stav z 1 citrónu

-2 balení sušenek BEBE

-2 šlehačky

-kakao nebo nastrouhaná čokoláda na posypání

Postup:

Jablka omyjeme a nastrouháme. Dáme je vařit s vodou asi na 5 minut, aby změkly. Pudinky smícháme s 12 lžícemi vody a přidáme je k jablíčkům. Přidáme skořici, rum, šťávu z citronů. Mícháme dokud nám nádivka neztuhne.

Vezmeme si malý plech a poklademe na něj sušenky. Nalijeme uvařenou ještě teplou nádivku. Poklademe další vrstvu sušenek a tak dále budeme střídat vrstvy sušenek a nádivky. Nakonec polijeme rumem a potřeme našlehanou šlehačkou. Na vrch nastrouháme čokoládu nebo posypeme grankem.

Dezert necháme zchladit v lednici nejlépe přes noc nebo alespoň na pár hodin.