Využijte sezónu naplno! Jednoduchá hokkaido polévka, která zachutná

0
8

Máslová chuť, krémová konzistence, prospěšné obsahové látky, málo kalorií a všestranné využití. To jsou jen některé z benefitů, které přináší podzimní dýňová sezóna. Vychutnejte si ji naplno!

Hokkaido polévka se smetanou 

Potřebujete: 2 dýně hokkaido, 100 ml dýňového nebo olivového oleje, 1 menší cibulku, 2 mrkve, smetanu na vaření, máslo, sůl, pepř, česnek, sušené nebo pražené dýňová semínka

Dýni zbavte jadérek a nakrájejte na malé kousky. Můžete ji předtím i oloupat, ale nemusíte. Mrkev a cibulku také očistěte a nakrájejte. Do hrnce dejte olej a restujte na něm cibulku. Přidejte mrkev a dýni a chvilku opražte. Zalijte horkou vodou a přidejte sůl, pepř a česnek podle chuti.

Vařte, dokud dýně nezměkne. Pak polévku dejte pryč ze sporáku a rozmixujte ponorným mixérem. Dejte opět vařit. Na závěr přimíchejte smetanu. Podávejte ozdobenou bylinkami a dýňovými jadérky například přímo v dýni.