Biozahrada pro domácí pěstitele

0
118

Určitě se shodneme, že není nic lepšího než ovoce, zelenina a bylinky z vlastní zahrady. Pokud je ještě i bio, vše je dvojnásobně chutné a zdravé! Příroda přitom udělá část práce za zahrádkáře. Stačí, aby zasel zda zasadil – a užíval si.

Právě vyšla úžasná příručka pro všechny, kteří touží po bio zahrádce, která bude zdravá, krásná a chutná. Biozahrada pro domácí pěstitele .

  • Know-how pro biozahrádkáře: praktické rady, jak biozahradničit. Na začátek postačí malé kroky.
  • Každý najde něco podle vlastní chuti: Staré odrůdy jablek, rychle vypěstované ředkvičky, pestré druhy mrkve nebo jedlé květiny? Vyberte si favorita z přes 100 vizitek na pěstování nenáročných druhů ovoce, zeleniny a bylinek.
  • Ještě více radosti z úrody: Rady o skladování a konzervaci vám umožní užívat si plody své práce co nejdéle.

Biologické zahrádkaření je více než nepoužívání chemie. Je to souzvuk s přírodou, radost z pozorování mnoha každodenních zázraků, které se dostaví, když se o kousíček země postaráte obětavě, s troškou lásky a zanícení.

A přesně o tom je novinka Biozahrada pro domácí pěstitele. Dozvíte se v ní například i toto:

Co dělat proti slimákům? 

Proti slimákům pomáhá jen kombinace více ochranných metod. Největší škody způsobuje slizovec iberský.

  • Salátová past: na kraj zeleninové zahrady položte několik listů salátu a vedle nich širokou dřevěnou desku. Když se šneky nahlížet, vlezou pod desku a ráno jejich sklidit.
  • Kolem zeleninového záhonu postavte plot proti slimákům. Exempláře, co zůstali v záhoně, vlákajte do salátové pasti.
  • Při enormním výskytu slimáků použijte granule na bázi oxidu železnatého povolené pro použití v biologickém zemědělství. Postupujte podle návodu na obalu!
  • Účinnými ničiteli šneků jsou slepýše. Jejich oblíbeným úkrytem je spousta roští nebo listí, případně starého dřeva. Trávu posekejte co nejpozději.
  • Kolem záhonu vysejte řeřichu nebo hořčici bílou.
  • Mezi rostliny rozsypte vápenec nebo piliny.
  • Půdu kolem ohrožených rostlin udržujte nezaplevelené a suchou, často ji kypřete.