Grilovaný tofu burger

0
10
Reklama

Potřebujeme:

  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 snítka rozmarýnu
  • hrst rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 500 g tofu
  • 4 housky se slunečnicovými semínky
  • 4 lžíce jogurtovo-česnekové omáčky
  • sůl

Postup:

  1. 1.Lilek, papriku a cuketu, rozmarýn a rukolu omyjeme a osušíme. Lilek nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Posypeme solí a necháme 10 minut odstát. Pak je osušíme papírovou utěrkou.
  2. 2.Z papriky odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na široké pásky. Cuketu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Zeleninu dáme do mísy, smícháme s lžící olivového oleje a přendáme na grilovací podnos.
  3. 3.Z rozmarýnu otrháme jehličky a nadrobno jejich nasekáme. Smícháme s octem a trochou soli a odložíme bokem.
  4. 4.Tofu nakrájíme na 4 plátky, osušíme a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje.
  5. 5.Na rozpáleném grilu krátce opečeme housky překrojené na polovinu. Zeleninu a tofu na grilovacím podnose dáme na gril. Tofu grilujeme z každé strany asi 4 minuty, zeleninu asi 8 minut.
  6. 6.Spodní polovinu housky natřeme jogurtovo-česnekovou omáčkou, na to uložíme rukolu a grilované tofu. Grilovanou zeleninu smícháme s rozmarýnovou-balzámová marinádou a dáme ji na tofu. Zakryjeme horní polovinou housky.
Reklama