Lososový samurai burger

0
4

Potřebujeme

  • 300 g lososa (filet)
  • sůl
  • koření
  • 20 g medu
  • 2 fíky
  • 1 čínské zelí
  • 50 g sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce wasabi pasty
  • 4 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann ‚s
  • 2 hamburgerové housky
  • 1 limetka
  • 20 g černého kaviáru

Postup

  1. 1.Filet z lososa rozdělte na dvě porce, posolte, opepřete a zhruba 3-4 minuty pečte na pánvi. Potom pánev vypněte, potřete povrch lososa medem a nechte ho na rozpálené pánvi dopéct.
  2. 2.Fíky omyjte, rozkrájejte na plátky a opečte je na pánvi. Jakmile začnou voní, přidejte med s troškou másla a ještě chvilku opékejte tolikrát až budou medem potřené všechny plátky.
  3. 3.Čínské zelí nakrájejte na tenké proužky, osmažte je na rozpáleném másle a přidejte sójovou omáčku. Opékejte, dokud zelí nezměkne.
  4. 4.Smíchejte tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvořte omáčku, kterou dochuťte limetkovou šťávou.
  5. 5.Opečte si hamburgerové Žemly z vnitřní strany.
  6. 6.Na spodní část opečené housky naneste připravenou tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidejte zelí, položte plátek lososa, na kterém vyskládejte fíky, kaviár a položte vrchní stranu housky s velkou porcí wasabi tatarské omáčky.