Hrášková omáčka s bramborovými noky

0
49

Potřebujeme:

  • 250 g čerstvého zeleného nebo mraženého hrášku
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 150 ml smetany na vaření
  • 10 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 cibuli
  • 1-2 lžíce másla
  • 1 lžíci posekané petrželky
  • pažitku na ozdobení
  • hotové bramborové noky (gnocchi)
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. 1.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme hrášek, osolíme, prudce opečeme a zalijeme teplým masovým vývarem.
  2. 2.Když je hrášek měkký, zaprášíme hladkou moukou, přilijeme smetanu, dobře promícháme a asi minutu povaříme. Odstavíme z ohně, opepříme, osolíme a přidáme sýr.
  3. 3.hrášková omáčku podáváme s uvařenými bramborovými noky. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme pažitkou.