Reklama
Potřebujeme:
- 250 g čerstvého zeleného nebo mraženého hrášku
- 300 ml masového vývaru
- 1 lžíci hladké mouky
- 150 ml smetany na vaření
- 10 g nastrouhaného parmezánu
- 1 cibuli
- 1-2 lžíce másla
- 1 lžíci posekané petrželky
- pažitku na ozdobení
- hotové bramborové noky (gnocchi)
- pepř
- sůl
Postup:
- 1.Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme hrášek, osolíme, prudce opečeme a zalijeme teplým masovým vývarem.
- 2.Když je hrášek měkký, zaprášíme hladkou moukou, přilijeme smetanu, dobře promícháme a asi minutu povaříme. Odstavíme z ohně, opepříme, osolíme a přidáme sýr.
- 3.hrášková omáčku podáváme s uvařenými bramborovými noky. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme pažitkou.
Reklama