Reklama
Potřebujeme:
- 400 g rajčat
- 150 ml rajčatového pyré
- 1 cibule
- hladká mouka
- máslo
- 1 bobkový list
- 2 stroužky česneku
- bazalka
- zeleninový vývar z kostky
- cukr
- sůl
Postup:
- 1.Omyté rajčata rozkrojíme na poloviny, zrnka vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.
- 2.Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme v hrnci na másle. Poprášíme hladkou moukou, přilijeme teplý vývar, promícháme, osolíme, uvedeme do varu a krátce povaříme.
- 3.K cibuli vložíme nakrájená rajčata, bobkový list a oloupané celé stroužky česneku. Pod pokličkou vaříme 10 až 15 minut.
- 4.Potom přidáme rajčatové pyré, přilijeme vývar nebo vodu, polévku osolíme a osladíme podle chuti. Vaříme ještě asi 10 minut.
- 5.Uvařenou rajčatovou polévku ozdobíme nasekanými lístky bazalky.
Reklama