Kachní stehna s čočkou

0
29
Reklama

Potřebujeme:

  • 4 kachní stehna
  • čočka
  • 4 stroužky česneku
  • masový vývar
  • petrželka
  • sůl

Postup:

  1. 1.Troubu vyhřejeme na 160 ° C. Kachní stehna omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a uložíme do zapékací mísy. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pomalu pečeme a během pečení podléváme výpekem.
  2. 2.probrat čočku propláchneme studenou vodou a zalijeme teplým masovým vývarem. Osolíme, přidáme oloupané stroužky česneku a uvaříme ji do měkka.
  3. 3.Na talíř dáme uvařenou čočku, zapečené kachní stehno, vše pokapeme výpekem z pečení a dozdobíme lístky petrželky.
  4. 4.TIP: Přílohu ze čočky si můžete připravit už den předem, na Štědrý den budete mít méně práce.
Reklama