Uzené maso zapečené s dýní

0
9

Potřebujeme:

  • 2 uzené kolena
  • 1 mrkev
  • 2 stonky celeru
  • 1 cibuli
  • 1 oranžovou dýni (1,5 kg)
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 5 bobkových listů
  • 6 lžic meruňkového džemu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. 1.Uzené koleno dáme spolu s mrkví, se stonkovým celerem a s cibulí pokrájenou na větší kousky do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme do varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud maso není téměř měkké.
  2. 2.Troubu předehřejeme na 190 ° C. Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Dáme do pekáče. Osolíme a opepříme, pokapeme olejem a pečeme 25 až 30 minut.
  3. 3.Když se maso začne oddělovat od kosti, vyjmeme ho z hrnce, odstraníme kůži a přebytečný tuk a poodkrajujeme ve velkých kusech.
  4. 4.Maso přidáme k dýni spolu s větvičkami tymiánu a bobkovým listem. Džem smícháme s 3 až 4 lžícemi horké vody, ve které jsme vařili šunku. Touto směsí potřeme maso a dýni. Pekáč dáme zpět do trouby a pečeme ještě 15 minut.
  5. 5.Servírujeme s dušeným kapustou nebo s různými druhy listových salátů