Kuře s pomerančovo-hořčicovou glazurou

0
6

Potřebujeme:

  • 4 kuřecí stehna
  • 8 kuřecích křídel
  • 150 g pomerančové marmelády (nebo meruňkového džemu)
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 8 lžic dijonské hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sladké sójové omáčky

Postup:

  1. 1.V malé misce smícháme marmeládu, pomerančovou šťávu, hořčici, cukr a sójovou omáčku. Část omáčky si odložíme.
  2. 2.Kuřecí křídla a stehna omyjeme, osušíme a stehna rozdělíme na horní a dolní část. Dáme do pekáče a potřeme pomerančovo-hořčicovou omáčkou.
  3. 3.Gril vyhřejeme na 190 ° C. Kousky kuřete grilujeme 15 až 20 minut. Průběžně otáčíme a často potíráme omáčkou.
  4. 4.Kuře servírujeme se zbylou omáčkou, s grilovanou kukuřicí a se salátem coleslaw.