Reklama
Potřebujeme:
- 4 kuřecí stehna
- 8 kuřecích křídel
- 150 g pomerančové marmelády (nebo meruňkového džemu)
- 120 ml pomerančové šťávy
- 8 lžic dijonské hořčice
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sladké sójové omáčky
Postup:
- 1.V malé misce smícháme marmeládu, pomerančovou šťávu, hořčici, cukr a sójovou omáčku. Část omáčky si odložíme.
- 2.Kuřecí křídla a stehna omyjeme, osušíme a stehna rozdělíme na horní a dolní část. Dáme do pekáče a potřeme pomerančovo-hořčicovou omáčkou.
- 3.Gril vyhřejeme na 190 ° C. Kousky kuřete grilujeme 15 až 20 minut. Průběžně otáčíme a často potíráme omáčkou.
- 4.Kuře servírujeme se zbylou omáčkou, s grilovanou kukuřicí a se salátem coleslaw.
Reklama