Reklama
Potřebujeme:
- 150 g kuskusu
- 200 g cizrny (z konzervy)
- 1 konzerva (250 g) červené fazole (kidney)
- 1 konzerva (250 g) malé bílé fazole
- 1 konzerva (185 g) kukuřice
- 200 g mrkve, pokrájené na kostky
- 1 konzerva (400 g) loupaných rajčat
- 200 ml rajčatové šťávy
- 200 g cibule, pokrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- olivový olej
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml husté zakysané smetany (nebo crème fraîche)
- 5 lžic limetové šťávy
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- 1.Rajčatovou šťávu trochu zahřejeme a nalijeme na kuskus v misce. Necháme asi 20 minut odstát, pak vidličkou zlehka nakypříme.
- 2.Cizrna, červené a bílé fazole a kukuřici scedíme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3.Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a podusíme nezesklovatí. Přidáme nakrájenou mrkev, chilli koření a mletý kmín. Promícháme a krátce podusíme. Přilijeme rajčata z konzervy a zeleninový vývar. Přivedeme do varu, ztlumí plamen a přikryjeme pokličkou. Na středním plameni 15 minut povaříme.
- 4.Vmícháme okapanou cizrnu, fazole, kukuřici a kuskus. Krátce provaříme, stáhneme plamen a 5 minut pomalu vaříme. Potom odstavíme z plamene.
- 5.Zakysanou smetanu (nebo crème fraîche) utřeme s limetkovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Petrželku nahrubo posekáme.
- 6.Kuskus posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou.
Tip:
Namísto rajčatové šťávy můžete použít dužinu z propasírovaných rajčat rozředěnou vodou.
Reklama