Reklama
Potřebujeme:
- 4 řízky z kuřecích prsou
- 1 kostku kuřecího (slepičího) bujónu
- 1/2 brokolice
- 1 velkou cibuli
- 150 až 200 ml vody
- 200 až 250 ml smetany na vaření
- grilovací koření podle chuti
- olej
- sušené oregano
- 1 pohár mexické omáčky (370 g)
- 2 menší čerstvé zelené papriky
- strouhaný sýr a jarní cibulku na ozdobení
- sůl
- pepř
Postup:
- 1.Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a opláchneme vodou. Ve vroucí mírně osolené vodě povaříme maximálně 3 minuty, aby brokolice zůstala křupavá. Opláchneme studenou vodou, aby si zachovala svěží zelenou barvu. Papriku nakrájíme na tenčí nudličky. Cibuli najemno nakrájíme.
- 2.Na oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájené maso, ochutíme černým a grilovacím kořením a solí. Občas promícháme. Když je maso orestované ze všech stran, přidáme 150 až 200 ml vody a rozdrobený bujón. Směs dusíme, dokud se většina vody neodpaří.
- 3.K podušené masu přidáme mexickou omáčku s paprikou nakrájenou na nudličky. Chvilku povaříme a přidáme již uvařenou křupavou brokolici. Následně přilijeme smetanu na vaření (nemusíme celou, stačí 3/4). Na talíři maso ozdobíme nastrouhaným sýrem a kolečky jarní cibulky. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami.
Reklama