Mexické kuřecí

0
3

Potřebujeme:

  • 4 řízky z kuřecích prsou
  • 1 kostku kuřecího (slepičího) bujónu
  • 1/2 brokolice
  • 1 velkou cibuli
  • 150 až 200 ml vody
  • 200 až 250 ml smetany na vaření
  • grilovací koření podle chuti
  • olej
  • sušené oregano
  • 1 pohár mexické omáčky (370 g)
  • 2 menší čerstvé zelené papriky
  • strouhaný sýr a jarní cibulku na ozdobení
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. 1.Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a opláchneme vodou. Ve vroucí mírně osolené vodě povaříme maximálně 3 minuty, aby brokolice zůstala křupavá. Opláchneme studenou vodou, aby si zachovala svěží zelenou barvu. Papriku nakrájíme na tenčí nudličky. Cibuli najemno nakrájíme.
  2. 2.Na oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájené maso, ochutíme černým a grilovacím kořením a solí. Občas promícháme. Když je maso orestované ze všech stran, přidáme 150 až 200 ml vody a rozdrobený bujón. Směs dusíme, dokud se většina vody neodpaří.
  3. 3.K podušené masu přidáme mexickou omáčku s paprikou nakrájenou na nudličky. Chvilku povaříme a přidáme již uvařenou křupavou brokolici. Následně přilijeme smetanu na vaření (nemusíme celou, stačí 3/4). Na talíři maso ozdobíme nastrouhaným sýrem a kolečky jarní cibulky. Podáváme s dušenou rýží nebo opékanými bramborami.