Lahodná domácí paštika

0
23
Reklama

Upečte si s námi lahodnou domácí paštiku z vepřového bůčku a kuřecích jater

suroviny na 8 porcí

► 300 g kuřecích jater

► 500 g vepřového bůčku

► lžička soli

► pepř

► muškátový oříšek

► 2 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu

► 3 stroužky česneku

► 2 – 3 lžíce koňaku, brandy nebo vína

Postup:

1. Syrový bůček rozemele, pečeni rozmixujte a dochuťte – solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem, česnekem, tymiánem a koňakem. Hmotu nechte přes noc odstát v lednici, aby se ingredience spojily.

2. Druhý den: troubu si předehřejte na 180 ° C. Připravenou směs dejte do formy (pokud chcete, můžete předtím formu vyložit plátky gazdovské slaniny), vrch upěchujte a přikryjte alobalem (doporučujeme ho propíchnout, aby unikala pára). Formu vložte do hlubšího pekáče s horkou vodou (voda musí sahat alespoň do poloviny formy). Pečte přibližně hodinu a půl. Voda nesmí vřít!

3. Po vychladnutí nechte paštiku odležet v lednici alespoň 10 hodin. Vrch zakryjte papírem na pečení a zatižte druhou formou nebo dřevěnou deskou se zátěží alespoň 1 kg.

Reklama