Upečte si s námi lahodnou domácí paštiku z vepřového bůčku a kuřecích jater
suroviny na 8 porcí
► 300 g kuřecích jater
► 500 g vepřového bůčku
► lžička soli
► pepř
► muškátový oříšek
► 2 lžičky čerstvého nebo sušeného tymiánu
► 3 stroužky česneku
► 2 – 3 lžíce koňaku, brandy nebo vína
Postup:
1. Syrový bůček rozemele, pečeni rozmixujte a dochuťte – solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem, česnekem, tymiánem a koňakem. Hmotu nechte přes noc odstát v lednici, aby se ingredience spojily.
2. Druhý den: troubu si předehřejte na 180 ° C. Připravenou směs dejte do formy (pokud chcete, můžete předtím formu vyložit plátky gazdovské slaniny), vrch upěchujte a přikryjte alobalem (doporučujeme ho propíchnout, aby unikala pára). Formu vložte do hlubšího pekáče s horkou vodou (voda musí sahat alespoň do poloviny formy). Pečte přibližně hodinu a půl. Voda nesmí vřít!
3. Po vychladnutí nechte paštiku odležet v lednici alespoň 10 hodin. Vrch zakryjte papírem na pečení a zatižte druhou formou nebo dřevěnou deskou se zátěží alespoň 1 kg.