Reklama
Potřebujeme:
- 500 g tenkých špaget
- 3 mladé cukety
- 6 malých stroužků česneku
- 1 svazek petrželky
- 1 svazek čerstvé máty
- 500 ml zeleninového vývaru
- šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitróna
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- nastrouhaný parmazán
Postup:
- 1.Cukety omyjeme, osušíme a i se slupkou nakrájíme buď na kolečka nebo na dlouhé tenké plátky.
- 2.Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petrželku a mátové listy nasekáme.
- 3.Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu na obalu. Scedíme a odložíme na teplé místo.
- 4.Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opečeme nakrájenou cuketu. Přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a mátu a ještě 3 minuty opékáme.
- 5.Do pánve vsypeme špagety a přidáme zeleninový vývar, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.
- 6.Zlehka promícháme a na mírném plameni vaříme, dokud se špagety nepřehřejí a nespojí s citronovou šťávou. Na talíři ochutíme pepřem a nastrouhaným parmazánem.
Reklama