Lahodné italské těstoviny: Cuketové-citrónové špagety

0
11

Potřebujeme:

  • 500 g tenkých špaget
  • 3 mladé cukety
  • 6 malých stroužků česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitróna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • nastrouhaný parmazán

Postup:

  1. 1.Cukety omyjeme, osušíme a i se slupkou nakrájíme buď na kolečka nebo na dlouhé tenké plátky.
  2. 2.Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petrželku a mátové listy nasekáme.
  3. 3.Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu na obalu. Scedíme a odložíme na teplé místo.
  4. 4.Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opečeme nakrájenou cuketu. Přidáme plátky česneku, nasekanou petrželku a mátu a ještě 3 minuty opékáme.
  5. 5.Do pánve vsypeme špagety a přidáme zeleninový vývar, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.
  6. 6.Zlehka promícháme a na mírném plameni vaříme, dokud se špagety nepřehřejí a nespojí s citronovou šťávou. Na talíři ochutíme pepřem a nastrouhaným parmazánem.