Malé kuchyně

0
18

Problém malé kuchyně není ani tak fakt, že se do ní nevejde velká lednice nebo obrovské zásoby potravin, ale že v ní není dost místa pro přípravu jídla.

Někdy však můžeme i v malé kuchyni objevit pracovní prostor na nečekaných místech. Nalezli jsme pár zdařilých příkladů, jak spojit více funkcí na jednom místě.

Pohyblivá deska

Nejjednodušší způsob, jak si „vyrobit“ více místa na krájení, je překrýt umyvadlo nebo dokonce varnou plochu deskou na krájení . Dostatečně velkou pracovní desku přitom lze vybavit krátkými nožičkami.

Dvojitá zásuvka

Výrobci kuchyňských linek nabízejí dvojité zásuvky – čili takové, které mají vnitřní vybavení , zpravidla jde o další mělkou zásuvku na příbory.Místo něj však lze zvolit výsuvnou desku na krájení s dírou, přes kterou spadnou odřezky přímo o patro níž – do nádoby na odpadky.

Vyklápěcí stolek

Vyklápěcí stolek na stěně nebo na boku kuchyňské linky je výborný způsob, jak si přidat plochu tehdy, když ji potřebujeme, ale přitom si zachovat dost prostoru v kuchyni.

Spotřebiče ve skříňce

Hlavně v menší kuchyni je fajn vyrobit si „elektro-stanici“, sdružené místo pro menší elektrospotřebiče na jednom místě. Ideální je, pokud je na zadní stěně elektrická zásuvka, a tak topinkovač zda waflovač netřeba hledat, vybírat a následně kamsi odkládat.