Reklama
Potřebujeme:
- 1,5 kg brambor
- 2 až 3 stroužky česneku
- 100 g parmezánu
- 1 lžičku celé kmínu
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 5 větviček čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- 1.Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci necháme sevřít vodu, přidáme sůl a brambory 5 minut povaříme. Scedíme a dáme do větší mísy.
- 2.Troubu předehřejeme na 190 ° C. Předvařené brambory v míse polijeme olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný parmezán a kmín. Podle chuti osolíme a opepříme. Vysypeme do pekáče, přidáme rozmarýn a tymián. Pečeme asi 35 minut nebo dokud brambory nejsou zlatohnědé.
Reklama