Pečené bylinkové brambory

0
9
Reklama

Potřebujeme:

  • 1,5 kg brambor
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • 100 g parmezánu
  • 1 lžičku celé kmínu
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 5 větviček čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. 1.Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci necháme sevřít vodu, přidáme sůl a brambory 5 minut povaříme. Scedíme a dáme do větší mísy.
  2. 2.Troubu předehřejeme na 190 ° C. Předvařené brambory v míse polijeme olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný parmezán a kmín. Podle chuti osolíme a opepříme. Vysypeme do pekáče, přidáme rozmarýn a tymián. Pečeme asi 35 minut nebo dokud brambory nejsou zlatohnědé.
Reklama