Mleté maso s mrkví

0
10

Potřebujeme:

  • 300 g mrkve
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 30 g másla
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žloutek
  • strouhanku
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • mletou sladkou červenou papriku
  • olej

Postup:

  1. 1.Mrkev očistíme, omyjeme a polovinu dáme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme máslo a pod pokličkou uvaříme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky dlouhé 2 až 3 cm.
  2. 2.Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, paprikou a přidáme prolisovaný česnek. Ke směsi dáme žloutek, trochu strouhanky na zahuštění a dobře promícháme. Z masa mokrýma rukama vyformujeme placku. Do středu vložíme kousek mrkve a uděláme kulku. Kulky prudce opečeme v pánvi na oleji.
  3. 3.Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme v pánvi na oleji. Přidáme zbylou část mrkve pokrájené na kolečka, posolíme a opečeme. Vložíme opečené kulky, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 30 minut. Potom kulky vyjmeme a šťávu rozmixujeme.