Reklama
Potřebujeme:
- 300 g mrkve
- 500 ml zeleninového vývaru
- 30 g másla
- 400 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 žloutek
- strouhanku
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- majoránka
- mletou sladkou červenou papriku
- olej
Postup:
- 1.Mrkev očistíme, omyjeme a polovinu dáme do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme máslo a pod pokličkou uvaříme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky dlouhé 2 až 3 cm.
- 2.Mleté maso osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, paprikou a přidáme prolisovaný česnek. Ke směsi dáme žloutek, trochu strouhanky na zahuštění a dobře promícháme. Z masa mokrýma rukama vyformujeme placku. Do středu vložíme kousek mrkve a uděláme kulku. Kulky prudce opečeme v pánvi na oleji.
- 3.Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme v pánvi na oleji. Přidáme zbylou část mrkve pokrájené na kolečka, posolíme a opečeme. Vložíme opečené kulky, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 30 minut. Potom kulky vyjmeme a šťávu rozmixujeme.
Reklama