Pračlověk by vykřikl: „WOW“!

0
6

Už od pradávna nás přirozená touha po společnosti sdružovala do tlup. Společně jsme jedli, lovili i pracovali. Ke svým kořenům se vracíme především v létě, kdy cítíme potřebu setkávat se venku společně s naší "tlupou" – těmi nejbližšími – rodinou, přáteli a sousedy.

Jako nejbližší způsob přípravy jídla nám zůstalo grilování. Dříve to byly mamuty, v 21. století připravujeme Jiné, ale stejně lahodné maso. Vychutnáváme si ho venku při společném jídle – dnes označovaném jako gril párty.

Jakož pračlověk i my hledáme stále nové prostředky, jak připravit nejlépe steaky tou nejsnazší cestou. Asi proto grilujeme nejčastěji na plynových grilech. Oceňujeme jejich rychlost, pěkný design, moderní technické prvky a ve finále také dokonalou chuť. Zkrátka, máme rádi vše v jednom, ale k tomu ještě něco navíc. Třeba to, co nabízejí unikátní americké barbecue Char-Broil.

Vůdcem tlupy se stával vždy ten nejzdatnější lovec, a tak je i tato americká značka číslem 1 v prodeji grilů v USA. Místo svalů pevná a robustní konstrukce, místo přesné mušky precizní zpracování a vysoká funkčnost. Namísto klamavých pastí inovativní přístup k novým technologiím – TRU-Infrared systém. Právě on posunul grilování do zcela nových sfér stejně jako pračlověka luk a šíp ve střední době kamenné.

"Maso díky němu neztrácí na šťavnatosti, griluje se rychleji než na běžných grilech a při přípravě nedochází k nepříjemnému vzplanutí tuku. Oproti ostatním grilem má až o 30% nižší spotřebu plynu, "říká Martin Veselý ze společnosti Mountfield.

Pokud jste zvyklí na větší společnost, hodí se gril s velkou grilovací plochou i bočním hořákem. Pokud dáváte přednost menšímu počtu hostů, tak si vystačíte s plynovým grilem menší velikosti. Výhodou je zadní mřížka pro získání křupavého pečiva a teploměr pro každý hořák zvlášť. Při přesouvání grilu z jednoho místa na druhé oceníte kolečka, nejlépe s brzdou. Díky odkládacím plochám máte stále při ruce vše, co potřebujete.

Pokud máte možnost grilovat pouze na terase nebo balkoně, neznamená to, že nemůžete využít gril se systémem TRU-Infrared. Stačí mít dobře dostupný zdroj energie a pořádné grilovačce nic nebrání. Speciálním systémem jsou totiž vybaveny i grily elektrické. A stejně je to i s grilováním u vody nebo v parku. Společně s piknikovým košem můžete "naložit" do auta malý gril na plynovou kartuši a udělat si gril párty kdekoli potřebujete.

Plynový gril Romance s bočním hořákem, plochou pro odkládání zboží, zadní mřížkou pro zapečení pečiva i kolečka pro snadný přesun je jako stvořený pro přípravu vynikajících grilovaných pochoutek.
Model Imperial je vybaven unikátním TRU-Infrared systémem. Nabízí i teploměry pro každý hořák zvlášť, 4 kolečka s brzdou, boční hořák, zadní mřížku pro zapečení pečiva nebo odkládací plochu.
Elektrický gril Bistro je ideální při grilování na terasách a balkonech, menší přenosný gril Compact na plynovou kartuši zase snadno dopravíte třeba na gril párty k vodě.

Může vás zajímat