"Zdravím všechny přátele dobrého jídla! Tentokrát se chci s vámi podělit o recept z tradičních surovin, ale na moderní způsob. "Roman Chňapek, šéfkuchař zpoza hranic.
Smažený hřbet z králíka na vlažném dýňovém salátu pro 4 osoby
• 500 až 600 g vykostěného zad z králíka
• 100 g dýňových jadérek
• 300 g dýně (muškátové nebo máslové)
• olivový olej, dýňový olej, ocet, sůl, česnek, tymián
• bylinky a cherry rajčata na ozdobení
• strouhanka, mouka, vejce
1. Hřbet nakrájejte na stejné kousky, osolte a obalte v mouce, vejcích a strouhance, do které jste přidali pomleté dýňová jadérka. Osmažte v oleji.
2. Dýni nakrájejte na stejné kousky a opečte na pánvi s olivovým olejem, česnekem, tymiánem a osolte. Ještě teplé dochuťte octem a cukrem.
Servírování
Teplý dýňový salát uložte na talíř, ozdobte bylinkami, cherry rajčátky, posypte opečenými dýňovými zrnky a polijte dýňovým olejem. Smažený záda uložte do středu talíře. Obměnou králíka mohou být kuřecí prsa nebo vepřová panenka.