Takto se dělají maďarské langoše

0
32

Potřebujeme:

  • 1 kg hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžičku krystalového cukru
  • 1 droždí
  • 2 až 3 vejce
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky soli

Postup:

  1. 1.Do misky nalijeme trochu vlažného mléka, přidáme cukr a droždí a necháme vykynout.
  2. 2.Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, zbylé mléko a droždí a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na tři části, vložíme do mikrotenových sáčků a odložíme alespoň na 5 hodin do chladničky.
  3. 3.Ze studeného těsta vykrajujeme lžící hromádky, které necháme na pomoučeném vále hodinu vykynout. Těsto pak vytahujeme do velikosti placky a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

Tip:

Perfektní langoš má průměr asi 20 cm a na okraji je hrubý 2 až 3 cm. Nemá být mastný a upečený má zlatohnědou barvu. Podává se s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, kečupem či uzeninou. Můžete ho vyzkoušet i na sladko posypaný cukrem, skořicovým cukrem nebo natřený džemem.