Selský bramborový paprikáš s klobásou

0
18

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor
  • 4 domácí klobásy
  • 70 g rajčatového protlaku
  • kousek feferonky
  • 2 cibule
  • drcený kmín
  • mletá červená paprika
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. 1.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. 2.Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Přidáme kmín, brambory, sůl, mletou červenou papriku, protlak, feferonku a za stálého míchání smažíme 10 minut. Podlijeme 200 ml horké vody, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Během dušení nemícháme, pouze občas protřepeme hrncem.
  3. 3.Klobásy nakrojíme na plátky silné půl centimetru, tak, aby z jedné strany držely pohromadě. Pak je v pánvi na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran.
  4. 4.Bramborový paprikáš rozdělíme na talíře a podáváme s opečenou klobásou.