Reklama
Potřebujeme:
- 1 kg brambor
- 4 domácí klobásy
- 70 g rajčatového protlaku
- kousek feferonky
- 2 cibule
- drcený kmín
- mletá červená paprika
- sůl
- olej
Postup:
- 1.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2.Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 10 minut. Přidáme kmín, brambory, sůl, mletou červenou papriku, protlak, feferonku a za stálého míchání smažíme 10 minut. Podlijeme 200 ml horké vody, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Během dušení nemícháme, pouze občas protřepeme hrncem.
- 3.Klobásy nakrojíme na plátky silné půl centimetru, tak, aby z jedné strany držely pohromadě. Pak je v pánvi na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran.
- 4.Bramborový paprikáš rozdělíme na talíře a podáváme s opečenou klobásou.
Reklama