V čem se liší grilování na plynových a kotlových grilech

0
22
Reklama

Rozdílů mezi grilováním na plynových a kotlových grilech je několik. Tak například plynové grily jsou praktičtější v tom, že nemusíte čekat, až se vám rozžhaví brikety, ale po zapnutí grilu do pár minut grilujete. To ocení zejména ti, kteří rádi grilují nejen o víkendu, nebo o dovolené, ale i ve všední dny, kdy je po návratu z práce na všechno míň času než v sobotu, v neděli nebo o prázdninách. Grily na dřevěné uhlí jsou pro změnu mobilnější a není problém je sbalit. Moderní plynové grily bývají až na výjimky výrazně větší a těžší než klasické grily na dřevěné uhlí a pro převážení se moc nehodí.

Na druhou stranu, i v kategorii plynových grilů lze narazit na menší grily na plynovou kartuši, které jsou naopak pro letní dovolené v kempu, na chatě apod. jako dělané. Rozdíl mezi kotlovými a plynovými grily bývá také v ceně. Nejnižší cenová hranice začíná u plynových grilů na výrazně vyšší částce než je tomu u grilů na dřevěné uhlí. Rozdíl v ceně je dán jednak většími rozměry plynových grilů, jednak vyspělejšími technologiemi. V čem ale rozdíl určitě není, to je chuť grilovaných pokrmů. Maso připravené na plynovém grilu bude chutnat stejně jako maso připravené na kotlovém grilu na dřevěném uhlí. Pravda, na někoho může působit kouř jako placebo a vnímání chuti trochu ovlivnit, ale to je pak čistě individuální záležitost. Obecně platí, že rozdíl v chuti mezi plynovými a kotlovými grily není. Více info

Reklama