Vaříme a pečeme s jablkem

0
8
Reklama

Zima je období, kdy třeba dodat tělu dostatek vitamínů, abychom posílili naši imunitu. Navíc, pokud vitamíny podáváme v chutné podobně, je radost dopovat se jimi. Tentokrát jsme se chuťové kanálky rozhodli poškádlit jablkovými variacemi.

Kuře se slaninou a jablkem na tymiánu

4 porce

Příprava: 15 minut

Vaření: 35 minut

Syté, výživné jídlo, ve kterém výraznou chuť masa se slaninou zjemňuje čerstvý tymián a jablko.

Co budete potřebovat

450 g malých brambor
3 lžíce olivového oleje
4 umyté kuřecí prsa (asi 350 g)
¼ lžičky soli
čerstvě mletý pepř
lžičku červené mleté papriky
30 g másla
80 g na kostičky nakrájené prorostlé slaniny
1 středně velkou nakrájenou cibuli
1 velký rozmačkaný stroužek česneku
1 velké oloupané a na kostičky nakrájené dezertní jablko

Postup práce

1. Očištěné a nakrájené brambory 10 minut povařte. Ve velké těžké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a brambory na něm dozlatova opečte a přeložte na talíř.

2. Kuřecí prsa, pokrájené na menší plátky, trochu naklepeme, osolte a opepřete pepřem a červenou paprikou. V pánvi rozpalte máslo a plátky opečte z obou stran dohněda. Přeložte je k bramborám a uložte na teplé místo.

3. Na pánev dejte zbytek oleje a opečte na něm slaninu, cibuli a později i česnek. Přidejte jablko a 2 minuty ho smažte, pak vmíchejte rajčata, tymián a worcestrovou omáčku. Přiveďte k varu, pak na mírné teplotě vařte 3 – 4 minuty.

4. Do omáčky přidejte brambory a maso, opatrně zamíchejte a nechte 3 – 4 minuty prohřát. Na závěr stačí dochutit trochou pepře, posypat petrželkou a můžete podávat.

Reklama