Vejce v aspiku

0
91

Potřebujeme:

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 4 plátky šunky
  • 1-2 kapie
  • 200 g vlašského salátu
  • 4 lžíce hrášku
  • 4 sladkokyselé okurky
  • 200 ml nálevu z okurek
  • 1 balíček čiré želatiny
  • 1 lžičku oleje
  • ocet podle chuti

Postup:

  1. 1.Okurkový nálev doplníme vodou do 400 ml. Odebereme část tekutiny, nasypeme do ní želatinu a necháme nabobtnat. Pak ji v horké vodní lázni rozehřejeme a smícháme se zbylou tekutinou. Podle chuti okyselíme octem.
  2. 2.Plastové misky vytřeme olejem. Na dno každé nalijeme vrstvu želatiny a necháme v chladu ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu položíme překrojené vejce, pásky kapie, okurku a šunku. Zalijeme vrstvou želatiny a necháme opět ztuhnout.
  3. 3.Nakonec přidáme vlašský salát a zalijeme ho zbylou želatinou. Odložíme na několik hodin do chladu (nejlépe do druhého dne), aby želatina dobře ztuhla. Pak opatrně vyklopíme.