Reklama
Potřebujeme:
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 4 plátky šunky
- 1-2 kapie
- 200 g vlašského salátu
- 4 lžíce hrášku
- 4 sladkokyselé okurky
- 200 ml nálevu z okurek
- 1 balíček čiré želatiny
- 1 lžičku oleje
- ocet podle chuti
Postup:
- 1.Okurkový nálev doplníme vodou do 400 ml. Odebereme část tekutiny, nasypeme do ní želatinu a necháme nabobtnat. Pak ji v horké vodní lázni rozehřejeme a smícháme se zbylou tekutinou. Podle chuti okyselíme octem.
- 2.Plastové misky vytřeme olejem. Na dno každé nalijeme vrstvu želatiny a necháme v chladu ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu položíme překrojené vejce, pásky kapie, okurku a šunku. Zalijeme vrstvou želatiny a necháme opět ztuhnout.
- 3.Nakonec přidáme vlašský salát a zalijeme ho zbylou želatinou. Odložíme na několik hodin do chladu (nejlépe do druhého dne), aby želatina dobře ztuhla. Pak opatrně vyklopíme.
Reklama