Vaječná tlačenka

0
35

Potřebujeme:

  • 3 lžíce mleté ​​želatiny
  • 200 g měkkého salámu
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 1 pohár sterilované zeleniny v sladkokyselém nálevu
  • 250 g majonézy
  • olej na vymazání formy

Postup:

  1. 1.želatinu nasypeme do 200 ml studené vody a necháme nabobtnat. Salám, vejce a scezené odkapanou zeleninu nakrájíme na kostičky.
  2. 2.Nabobtnalou želatinu zahříváme ve vodní lázni, dokud se nerozpustí. Odstavíme ze sporáku. Do teplé vmícháme nakrájenou salám, vejce, zeleninu a majonézu.
  3. 3.Směs opatrně nalijeme do vymazané formy a necháme v chladu ztuhnout. Před servírováním vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Sdílejte
Předchozí článekVejce v aspiku
Další článekZelenina v aspiku