Zelenina v aspiku

0
65

Potřebujeme:

  • 300 g uvařených krůtích prsou
  • 200 g mražené zeleninové směsi s brokolicí
  • hrst sterilizovaných kukuričiek
  • 2 lžíce sterilované kapie
  • 2 balíčky práškové želatiny
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 lžičku krystalového cukru
  • 6 zrnek pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžičku hořčičných semínek
  • kopr na ozdobení
  • sůl

Postup:

  1. 1.Ocet svaříme s 200 ml vody, cukrem, solí a kořením. Necháme 30 minut odstát. Nálev přecedíme. Mraženou zeleninu několik minut povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. 2.Želatinu připravíme podle návodu na obalu: necháme ji nabobtnat ve vodě, pak rozpustíme a promícháme s octovým nálevem. Formu na aspik vypláchneme studenou vodou a nalijeme do ní trochu připravené želatinové směsi.
  3. 3.Necháme několik minut tuhnout, pak na aspik rozložíme na kostičky nakrájené uvařené maso, vařenou i sterilovanou zeleninu. Každou vrstvu zalijeme rosolu.
  4. 4.Formu uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, aby aspik dobře ztuhl. Před podáváním formu postavíme na chvíli do horké vody, potom aspik vyklopíme a ozdobíme koprovou natí.