Reklama
Potřebujeme:
- 300 g uvařených krůtích prsou
- 200 g mražené zeleninové směsi s brokolicí
- hrst sterilizovaných kukuričiek
- 2 lžíce sterilované kapie
- 2 balíčky práškové želatiny
- 4 lžíce vinného octa
- 1 lžičku krystalového cukru
- 6 zrnek pepře
- 4 zrnka nového koření
- 4 bobkové listy
- 1 lžičku hořčičných semínek
- kopr na ozdobení
- sůl
Postup:
- 1.Ocet svaříme s 200 ml vody, cukrem, solí a kořením. Necháme 30 minut odstát. Nálev přecedíme. Mraženou zeleninu několik minut povaříme ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2.Želatinu připravíme podle návodu na obalu: necháme ji nabobtnat ve vodě, pak rozpustíme a promícháme s octovým nálevem. Formu na aspik vypláchneme studenou vodou a nalijeme do ní trochu připravené želatinové směsi.
- 3.Necháme několik minut tuhnout, pak na aspik rozložíme na kostičky nakrájené uvařené maso, vařenou i sterilovanou zeleninu. Každou vrstvu zalijeme rosolu.
- 4.Formu uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, aby aspik dobře ztuhl. Před podáváním formu postavíme na chvíli do horké vody, potom aspik vyklopíme a ozdobíme koprovou natí.
Reklama