Chladicí zóna vitaFresh udrží potraviny déle čerstvé

0
2
Reklama

V chladničkách už dávno není jen zima. Novým trendem v oblasti chlazení jsou specializované zóny s různou teplotou, které vyhovují nárokům různých typů potravin. Značka Siemens vybavila své spotřebiče dvěma typy chladicí zóny vitaFresh s teplotou kolem 0 0C. Sýry v ní vydrží čerstvé 14 dní, jablka dokonce šest měsíců.

Teplota kolem 0 0C způsobuje výrazné zpomalení biologických a chemických procesů v potravinách. Zelenina, ovoce, maso nebo sýry si tak déle udrží čerstvost a svěží vzhled i chuť. Zatímco pro maso a ryby je vhodná spíše nižší vlhkost vzduchu, na skladování ovoce a zeleniny je optimální vyšší vlhkost. Nové kombinace vitaFresh Siemens jsou proto vybaveny hned dvěma nulovými zónami – "suchou" a "orosenou".

V "suché" vitaFresh zóně se vlhkost vzduchu automaticky udržuje na úrovni přibližně 50%. Díky tomu zóna nabízí ideální podmínky pro skladování masa, drůbeže, jogurtů, suši a tvrdých sýrů. Kuřecí prsa v této zóně vydrží čerstvé až pět dní, losos dva dny. Sýry, jako je rokfór nebo gruyère, si uchovají nezměněné chuťové vlastnosti až 14 dní, gouda dokonce tři týdny.

Speciálně na skladování ovoce a zeleniny je určena "orosená" zóna vitaFresh. Jablka, hrušky nebo mrkev se udrží šťavnaté a křupavé celé měsíce, chřest nebo salát dva týdny. Až týden v ní můžete uchovávat žampiony nebo jahody. Životnost prodlouží i lesnímu ovoci, jako jsou například maliny. Vlhkost vzduchu se v této zóně udržuje přibližně na úrovni 95%. Regulace probíhá automaticky vlhkostní membránou, přebytečná voda se odvádí do vnějšího prostředí.

Dvěma vitaFresh zónami jsou vybaveny chladničky s mrazničkou Siemens KG39FP98 a KG39FS50. Obě jsou 200 cm vysoké, disponují systémem antiBacteria a patří do třídy spotřeby energie A +.

Reklama