Reklama
Potřebujeme:
- 40 g másla
- 2 až 3 cibule
- 1 PL krystalového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml suchého bílého vína
- 1 PL koňaku
- 1, 2 l silného hovězího vývaru
- 1 bagetu nebo toustový chléb
- 1 PL olivového oleje
- 150 g nastrouhaného sýra (eidam)
- sůl
- pepř
Postup:
- 1.Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Máslo rozpustíme v hrnci, nakrájenou cibuli chvíli osmahneme a vsypeme cukr. Na středním ohni za občasného míchání smažíme asi 30 minut, dokud cibule jemně nezkaramelizuje.
- 2.K cibuli přisypeme lžíci mouky a dobře promícháme. Přilijeme víno, koňak a po důkladném promíchání vlijeme teplý vývar. Na mírném ohni povaříme 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
- 3.Bagetu nakrájíme na tenčí plátky, z obou stran potřeme olivovým olejem, navrchu posypeme sýrem a při teplotě 190 ° C krátce zapečeme ve vyhřáté troubě, dokud se na sýru nevytvoří zlatavá kůrka.
- 4.Polévku rozdělíme do misek nebo talířů a podáváme se sýrovou bagetou. Můžeme posypat sekanou petrželkou.
- 5.Náš tip: Jednotlivé porce polévky můžete nalít do ohnivzdorných misek. Navrch položte plátek bagety posypaný sýrem a zapékejte v troubě, dokud se sýr nerozpustí.
Reklama