Kuřecí stehna na červeném víně

0
10

Potřebujeme:

  • 12 horních kuřecích stehen
  • 1 menší bílou cibuli
  • 1 menší červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 150 až 200 ml červeného vína
  • 400 g konzervu krájených rajčat
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček jalovce
  • 80 g černých oliv bez pecky
  • půl KL ​​sušené šalvěje
  • rostlinný olej
  • sůl

Postup:

  1. 1.Na pánvi rozpálíme olej a umyté a osušené kuřecí stehna na něm zprudka opečeme. Bílou i červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Spolu s prolisovaným česnekem přidáme k opečenému masu.
  2. 2.Po krátkém opečení přilijeme víno, přidáme konzervovaná rajčata, bobkové listy, nové koření a jalovce.
  3. 3.Pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Krátce před dokončením přidáme na kolečka pokrájené olivy a šalvěj. Podáváme s bramborovou kaší ochucenou celerem nebo s pečenými bramborami.
  4. 4.Dobrá rada: Chutě, které se mísí v tomto jídle, jsou tak výrazné, že pokud nejste zvyklí velmi solit, sůl vůbec nemusíte použít.