Reklama
Potřebujeme:
- 12 horních kuřecích stehen
- 1 menší bílou cibuli
- 1 menší červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 150 až 200 ml červeného vína
- 400 g konzervu krájených rajčat
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček jalovce
- 80 g černých oliv bez pecky
- půl KL sušené šalvěje
- rostlinný olej
- sůl
Postup:
- 1.Na pánvi rozpálíme olej a umyté a osušené kuřecí stehna na něm zprudka opečeme. Bílou i červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Spolu s prolisovaným česnekem přidáme k opečenému masu.
- 2.Po krátkém opečení přilijeme víno, přidáme konzervovaná rajčata, bobkové listy, nové koření a jalovce.
- 3.Pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Krátce před dokončením přidáme na kolečka pokrájené olivy a šalvěj. Podáváme s bramborovou kaší ochucenou celerem nebo s pečenými bramborami.
- 4.Dobrá rada: Chutě, které se mísí v tomto jídle, jsou tak výrazné, že pokud nejste zvyklí velmi solit, sůl vůbec nemusíte použít.
Reklama