Reklama
Potřebujeme:
- 500 g malých brambor (nejlépe nové se slupkou)
- 250 g zelených fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
- 300 g cherry rajčat
- 100 g fety
- 200 g tuňáka v olivovém oleji
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 50 g černých oliv bez pecek
- 8 sardelí
- sůl
- pepř
Na dresink:
- 2 stroužky česneku
- 2 PL bílého vinného octa
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 ČL citronové šťávy
- 6 PL olivového oleje
Postup:
- 1.V osolené vroucí vodě uvaříme brambory, trvá to asi 12 až 15 minut. Fazolové lusky překrojíme na polovinu a asi 7 minut před koncem vaření přidáme k bramborám. Po uvaření scedíme, fazolky přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtiny a spolu s fazolkami dáme do salátové mísy. Přidáme nakrájená rajčata a fetu.
- 2.Na dresink v misce vyšleháme prolisovaný česnek, ocet, hořčici a citrónovou šťávu. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou směs. Ochutíme solí a pepřem. Dresink zlehka promícháme se surovinami v salátové míse.
- 3.Uvařené vejce oloupeme, pokrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Tuňáka scedíme a vidličkou rozdělíme na větší kousky. Spolu se ančovičkami a černými olivami přidáme do salátu. Obložíme kousky vajec a podáváme s křupavou bílou bagetou.
Reklama