Tuňákový salát Nicoise s fetou a ančovičkami

0
14

Potřebujeme:

  • 500 g malých brambor (nejlépe nové se slupkou)
  • 250 g zelených fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
  • 300 g cherry rajčat
  • 100 g fety
  • 200 g tuňáka v olivovém oleji
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 50 g černých oliv bez pecek
  • 8 sardelí
  • sůl
  • pepř

Na dresink:

  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL bílého vinného octa
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 1 ČL citronové šťávy
  • 6 PL olivového oleje

Postup:

  1. 1.V osolené vroucí vodě uvaříme brambory, trvá to asi 12 až 15 minut. Fazolové lusky překrojíme na polovinu a asi 7 minut před koncem vaření přidáme k bramborám. Po uvaření scedíme, fazolky přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtiny a spolu s fazolkami dáme do salátové mísy. Přidáme nakrájená rajčata a fetu.
  2. 2.Na dresink v misce vyšleháme prolisovaný česnek, ocet, hořčici a citrónovou šťávu. Postupně přiléváme olej a vyšleháme hladkou směs. Ochutíme solí a pepřem. Dresink zlehka promícháme se surovinami v salátové míse.
  3. 3.Uvařené vejce oloupeme, pokrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Tuňáka scedíme a vidličkou rozdělíme na větší kousky. Spolu se ančovičkami a černými olivami přidáme do salátu. Obložíme kousky vajec a podáváme s křupavou bílou bagetou.