Houskové krutony s kachními játry a trhaným salátem

0
7

Připravte si s námi lehký a osvěžující oběd na tyto horké dny.

čas potřebný na přípravu přibližně 25 minut

4 porce
• 5 rohlíků
• 250 g kachních jater
• 2,5 dl mléka
• 1 střední cibule
• 1 mladá cibulka
• 1 vejce
• 200 g salátu lolo biondo
• 100 g rukoly
• 100 g ledového salátu
• 100 g slaniny
• petrželka
• pepř
• olivový olej
• cherry rajčata na výzdobu
• pár kapek citrónové šťávy
• sůl

Postup:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, do nich nastrouháme kachní játra a zalijeme vařícím mlékem. Přidáme nakrájenou a orestovanou cibulku, nasekanou petrželku, sůl, mletý pepř a vejce a dobře zamícháme. Takto připravenou směs rozdělíme do 4 vymaštěných formiček na pečení a pečeme na 175 ° C přibližně 15 minut. Salát lolo biondo, rukolu, ledový salát a mladou cibulku rozdělíme na talíře, osolíme, polijeme olivovým olejem a pár kapkami citronové šťávy. Navrch položíme upečenou nádivku z kachních jater a posypeme pokrájenou restovanou slaninou. Dozdobíme čerstvými cherry rajčátky.

Tuto lahůdku ozvláštněte sektem Hubert L’Original brut, které k vám domů přinese závan francouzského venkova.

Může vás zajímat