Pečené jehněčí kýta s cuketou a majoránkou na bramborovém pyré

0
2

Připravte si chutný oběd

Šťavnaté jehněčí stehýnko? Ať se líbí zkuste to s námi.

Hlavní jídlo

Pečené jehněčí kýta s cuketou a majoránkou na bramborovém pyré

1,2 kg vykostěného jehněčí kýty
1 dcl olivového oleje
2 mrkve
2 petržele
1 celer
2 cibule
6 stroužků česneku
1 kg brambor
150 g másla
2 cukety
mléko
čerstvý majoránka
snítka rozmarýnu a tymiánu
sůl, pepř

Pracovní postup

1. Na pekáč poklademe nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nasolené maso, rozmarýn, tymián a česnek. Podlijte vodou a olejem. Pečte v troubě asi 1,5 hodiny na 170 ° C.
2. Z uvařených brambor, másla a mléka udělejte hladké pyré.
3. Cuketu si nakrájejte na malé kostičky a osmahneme na olivovém oleji, dochuťte solí a čerstvým majoránkou.
4. Na talíř servírujte bramborové pyré s cuketou, na pyré položte plátky upečeného jehněte a polijte šťávou.

Maso během pečení otáčejte a podlívejte vypečenou šťávou. Po upečení ji slijte, povařte a polijte jí maso při servírování.
Bramborové pyré můžete ochutit olivovým olejem.