Kapustnica s vepřovým kolenem

0
3

Potřebujeme:

  • 1 menší vepřové koleno
  • 200 g uzeného masa
  • sušené švestky
  • 10 g sušených hub
  • 1 klobása
  •   kysané zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • celá kmín
  • mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • zakysaná smetana

Postup:

  1. 1.Omyté koleno vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme ho vařit. K téměř uvařeného kolenu přidáme kysané zelí, uzené maso, sušené švestky, předem namočené houby, nakrájenou klobásu a oloupané stroužky česneku. Ochutíme celou kmínem, pepřem a spolu dovaříme do měkka.
  2. 2.Uvařené koleno vyjmeme, kůži odstraníme a maso obereme od kosti. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou posypeme hladkou moukou a připravíme jíšku. Odstavíme, vmícháme mletou papriku, promícháme a vlijeme do zelňačky. 20 minut povaříme. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.