Letní grilovačka! 5 tipů na bylinky, které dodají jídlu ještě lepší chuť

0
10
Reklama

Bylinková sezóna je stále v plném proudu a čerstvé rostlinky dodají jídlům ještě lépe a výraznější chuť. Využijte je při grilování a připravte si příjemný čas s rodinou a přáteli při chutném a voňavém jídle.

Šalvěj lékařská

Úžasná bylinka, kterou využijete při přípravě králíka, zvěřiny či chutného bůčku. Avšak používejte ji opatrně, aby jí mírně nahořklá a pálivá chuť nezatienila chuť masíčka.

Bobkový list

Známý jako bobkový list je další univerzální bylinka, která se nekonzumuje, ale doladí chuť jakémukoliv masu či rybě.

Levandule

Většinou se při přípravě jídel využívá ve francouzské či italské kuchyni. Pro její silné aroma ji třeba používat opatrně a s mírou.Skvěle se hodí k přípravě drůbeže, ale také k rybám.

Rozmarýn lékařský

Při této bylince si nemusíte lámat hlavu nad tím, k jakému druhu masa ji přidáte. Hodí se totiž ke všem druhům. Jediné, v čem byste měli být obezřetný, je množství rozmarýnu, které k masu na grilu přidáte.Bylinka má totiž silné aroma a také by při velkém množství mohla způsobit, že maso bude mít nahořklou chuť. Rozmarýn také podpoří trávení.

Tymián obecný

Nejvíce se hodí k rybám, které pokapete citronovou šťávou. Avšak nic nezkazíte, když větvičky tymiánu přidáte k masu či grilované zelenině.Zkuste například lilek či cuketu.

Reklama