Bylinková sezóna je stále v plném proudu a čerstvé rostlinky dodají jídlům ještě lépe a výraznější chuť. Využijte je při grilování a připravte si příjemný čas s rodinou a přáteli při chutném a voňavém jídle.
Šalvěj lékařská
Úžasná bylinka, kterou využijete při přípravě králíka, zvěřiny či chutného bůčku. Avšak používejte ji opatrně, aby jí mírně nahořklá a pálivá chuť nezatienila chuť masíčka.
Bobkový list
Známý jako bobkový list je další univerzální bylinka, která se nekonzumuje, ale doladí chuť jakémukoliv masu či rybě.
Levandule
Většinou se při přípravě jídel využívá ve francouzské či italské kuchyni. Pro její silné aroma ji třeba používat opatrně a s mírou.Skvěle se hodí k přípravě drůbeže, ale také k rybám.
Rozmarýn lékařský
Při této bylince si nemusíte lámat hlavu nad tím, k jakému druhu masa ji přidáte. Hodí se totiž ke všem druhům. Jediné, v čem byste měli být obezřetný, je množství rozmarýnu, které k masu na grilu přidáte.Bylinka má totiž silné aroma a také by při velkém množství mohla způsobit, že maso bude mít nahořklou chuť. Rozmarýn také podpoří trávení.
Tymián obecný
Nejvíce se hodí k rybám, které pokapete citronovou šťávou. Avšak nic nezkazíte, když větvičky tymiánu přidáte k masu či grilované zelenině.Zkuste například lilek či cuketu.