Mikrovlnné trouby dneška

0
0

K základnímu vybavení prakticky každé domácnosti neodmyslitelně patří mikrovlnná trouba. Stereotyp jejího využití jako krabice na ohřátí včerejšího oběda byl však dávno překonán, kráčejte tedy s dobou a využívejte její potenciál naplno.

Kam s ní? První základní otázka, která rozhodne o mnohém. Zabudované spotřebiče mají pevné místo, jsou vhodnější především pro větší rodiny, protože zpravidla disponují větším vnitřním objemem. Volně stojící modely můžete přesouvat a kdykoliv schovat do skříně, jejich menší vnitřní objem však většinou kompenzuje řádově nižší cena.

"Neumím si bez ní představit život."

Přemýšleli jste někdy, jak často používáte klasickou troubu a jak často mikrovlnku? Mikrovlnná trouba se využívá až v jednom ze tří případů přípravy jídla, tedy mnohem častěji než trouba na pečení. Z toho vyplývá, že není na škodu věnovat pozornost její plnému využití, právě naopak. Až 61% Evropanů vlastnících mikrovlnku ani jen netuší, jak ji plně využít, přitom stále více literatury a internetových stránek je věnovaných právě tomuto způsobu přípravy jídla (a nejen tomuto). Trend samotné přípravy, nejen ohřevu jídla, pomocí mikrovln pronikl i k nám. Využívá se především při přípravě grilovaného masa či rýže. Popularitě se těší funkce rozmrazování (84%), grilování (62%) či zapékání (22%). Je to však všechno? Inspirujme se v zahraničí, kde hospodyňky dávno vědí, že mikrovlnnou troubu lze použít i při sterilizaci sklenic, dětských dudlíků, textilu, nebo dokonce houbiček na mytí nádobí. Praktickou vlastností je odvlhčování, díky čemuž lze obnovit křupavost sušenek nebo vysušit bylinky do voňavých čajů, a to iv zimě. Při vaření v mikrovlnce si potraviny zachovávají nutriční hodnoty, takto předpřipravené maso přijme při následném smažení jen zanedbatelné množství oleje. Originálních způsobů využití je nespočet, stačí funkce tohoto spotřebiče využívat naplno.

Může vás zajímat