Moderní digestoře

0
19

Moderní digestoře si potrpí na pěkný design. Stačí si jen vybrat

Každý si vůni domova představuje jinak. Kuchyně je místo, kde se těch vůní setká občas příliš. Skrývají se v páře, ta kondenzuje a zbytečně zvyšuje vlhkost. Je čas na digestoř. Co vám nevoní, vypaří se, zůstane jen hezký design, na který si moderní odsavač rozhodně potrpí.
Důležité detaily digestoře

Pod těmito třemi D se skrývá několik parametrů, které byste měli při výběru digestoře do své kuchyně zohlednit. Bude v ní totiž plnit důležitou misi v podobě odsávání nežádoucí vlhkosti vznikající při vaření. Zároveň vedle toho zvládne přitáhnout pachy, kterých se potřebujete zbavit. Se vzduchem ve vaší kuchyni si úspěšně pořadí, když bude mít dostatečný výkon (resp. Rychlost) odsávání v m3 / h. Pokud máte možnost napojit digestoř přes potrubí na komín, resp. vyvést páry ven z místnosti, zvolte si komínový digestoř. Obecně je méně hlučný a dá se k němu domontovat dodatečná ventilace. Pokud takový zásah do konstrukce není možný, potřebujete recirkulační digestoř. Ten zabezpečuje oběh vzduchu přes uhlíkový filtr, který je třeba jednou za půl roku vyměnit. Dalším důležitým D je design. Digestoře už dávno nejsou jen povinnou technickou jízdou kuchyně. Ty dnešní ji plnohodnotně zdobí, jsou samostatnými doplňky s více funkcemi. Můžete si vybrat nástěnný, ostrovní, rohový, stropní, vestavěný (resp. Do skříňky) či například výsuvný.

Vyplatí se ukrýt výkonný odsavač?

Na trhu je stále více typů digestoří. Vybírejte z nich podle toho, kam chcete odsavač umístit. Jeho moderní design lze využít jako zajímavý doplněk, přesto máme zkušenosti, že někteří zákazníci stále využívají modely ukryté ve skříňce, čemuž lze samozřejmě přizpůsobit skladbu úložných prostorů v okolí varného centra. Ať si vyberete jakýkoliv odsavač, měl by odsát vzduch v místnosti 8- až 10-krát za hodinu. To znamená, že pokud má vaše kuchyň rozměry 5 × 5 × 2 m, je objem vzduchu v ní 50 m3 a digestoř by měl odsávat kolem 500 m3 / h.

Odsavač a ti druzí

Přestože hraje digestoř při odstraňování par a pachů z kuchyně hlavní roli, aby váš domov správně voněl, dopřejte mu vhodný kompars. Pomohou například kvalitní okna s těsněním s mikroperforací. Ruku či spíše listy mohou k dílu přiložit i některé druhy rostlin. K nejúčinnějším lapačem škodlivin patří například kvetoucí gerbery či chryzantémy. Pokud do okolí sporáku či varné desky navíc pustíte správné materiály, které se příliš s mastnotou obsaženou ve výparech nekamarádí a bez problémů se čistí, vyhráli jste. Takže nezapomeňte na pracovní desku ani na zástěnu.

Může vás zajímat

Sdílejte
Předchozí článekPovrchová úprava stěn
Další článekKomín ano nebo ne?