Originální byt plný organických tvarů

0
2

Skutečně neobvyklý interiér v indické Bombaji doslova vyzařuje klid a návrat k naturálnosti každodenního života. Mladý pár si vysnil byt, v rámci kterého budou mít dostatečný prostor pro kuchyň, jídelní pult, společnou místnost, ložnici a dvě samostatné koupelny. Na ploše 65 m² se designérům ze studia White Room podařilo vybudovat interiér s okouzlující atmosférou.

Při navrhování se profesionálové řídili touhou majitelů po spojení maximální praktičnosti a originality. Klenuté stropy, výber farieb a materiálov a napokon aj starostlivý výber Klenuté stropy, výběr barev a materiálů a nakonec i pečlivý výběr nábytku a doplňků se postarali o výjimečný výsledek. Dominantní barva je tyrkysová ve spojení s bílou, doplněné hnědými odstíny nábytku a dřeva.

Designéři zvolili příznačný název Organic House. Hlavním obkladovým materiálem, který vyniká vedle bílých omítkách klenutých prostorů, je mozaika. Všudypřítomná barva a textura v podobě mozaiky prostor dynamizují a vnášejí do jeho klidné atmosféry tu správnou dávku živelnosti a dramatičnosti. Materiály na čele s dřevem, které je v surové podobě zhmotněné například v podobě jídelního pultu, přinášejí klid a příjemnou naturálnost. Klenutému tvaru stropů jsou přizpůsobené i dřevěné rámy oken, stěnové výklenky, které slouží jako police a nakonec i oblouky, které plní funkci přechodů mezi jednotlivými mistnostmi. Na ploše 65 metrů čtverečních vytvořili originální byt plný organických tvarů. Tam, kde jsou zapotřebí uzavřené prostory, jsou instalovány designově kompatibilní masivní obloukové dřevěné dveře.

Architektonicko-designové studio White room je postaveno na základních principech objevování krásy přirozených materiálů. Architekti kladou důraz na nalézání inovativních způsobů designování atypických interiérů a prostor, ve kterých se nacházejí neobvyklé proporční, materiální či světelné podmínky. Jako své poslání vnímají nacházení krásy a umění v každém prostoru takovým způsobem, aby architektura a design, které vytvářejí, byly jakýmsi přirozeným odstraňovačem nástrah a problémů kažodenného života, aby byl obytný prostor oázou, v níž se člověk vyléčí z každého trápení.

Podlahová plocha: 65 m²
Lokalita: Bandra, Bombaj, India Lokalita: Bandra, Bombaj, Indie
Rok realizácie: 2012-2013 Rok realizace: 2012-2013
Studio: The White Room Studio: The White Room

Může vás zajímat